Tur Calare Bucovina

friesian

Locatie: Vatra Dornei, Bucovina
Durata: 8 zile / 7 nopti
Perioada optima: Mai – Septembrie

*Oferta este valabila pentru grupuri de maxim 10 persoane.

“Basmul si legenda nu-si au locul decat in Bucovina. V-o spun ca un obcinolog de elita ce sunt. Unde sa-si pazeasca Fat-Frumos gradina cu mere de aur daca nu pe o obcina inverzita-mioritica, langa o manastire miniaturala si un paraias desigur zglobiu? Unde sa-si gaseasca “salatile” ursul si Harap Alb daca nu langa feericul catun pastoresc bucovinean multicolor, presarat pe colnice inflorite, cu carari si plaiuri neindoielnic si pe deplin baladiste? Veniti in Bucovina! Veti fi acasa…”
Radu Anton Roman

DESCRIERE TUR:

Ziua 1: Sosire si check-in

Sosire pe aeroportul International Cluj Napoca unde veti fi intimpinati de ghidul local. Transfer Vatra Dornei (aprox. 200 km – 3 ore). Cazare in pensiune 4* la Vatra Dornei – Pensiunea Dornelor. Nu exista trasee de echitatie pentru aceasta prima zi. Cina. Innoptare Vatra Dornei.
www.pensiuneadornelor.ro

Ziua 2:  Traseu Vatra Dornei – Vf. Ousorul ( 1634 m ) – Vatra Dornei

Mic dejun. Calaretii si caii se intilnesc urmind o sesiune evaluare privata a fiecarui calaret. Astazi vom urca pe Vf. Ousorul urmand un traseu ingust cu panta abrupta.  Pentru a ajunge in zona alpina vom lasa padurea in spate si vom traversa pajisti verzi de munte. Pranzul il vom lua la o stana de munte – un picnic cu bucate traditionale romanesti.  Lasand in urma stana urcam spre partea de sus a muntelui admirand peisaje superbe – valea raului Dorna, Muntii Rodnei, muntii Calimani. Retur pe un alt traseu de munte. Cina. Innoptare Vatra Dornei.

Ziua 3:  Traseu Vatra Dornei –  Lunca Ciungi  -  Vf. Giumalau  (1858 m) – Vf. Rarau (1657 m)

Mic dejun. Pentru ca traseul de astazi este lung si dificil vom ramine la o pensiune de 3* pe  Vf. Rarau. Vom urca pe o mica carare de munte in drumul nostru spre Giumalau. Vom traversa pajisti, cateva zone de padure, vom lasa in urma cabane si stane de munte pentru a ajunge spre seara in apropierea Pietrelor Doamnei unde ne vom caza. Cazare la Cabana Rarau. Cina. Innoptare.
http://www.skytrip.ro/cabana-rarau-din-pojorata-judetul-suceava-c-4802.html

Ziua 4: Traseu Vf. Rarau  – Cheile Bistritei – Vatra Dornei

Mic dejun. Pe drumul nostru catre Cheile Bistritei vom traversa rezervatia geologica ce include Pietrele Doamnei si Piatra Bivolului. Vom cobora de pe munte pe poteci inguste folosite de ciobani pentru oi, dar si de animalele salbatice. Spre pranz ajungem la Cheile Bistritei unde vom  opri pentru un pranz picnic. De aici catre Vatra Dornei vom urma raul Bistrita. Ne vom reintoarce la locul cunoscut de cazare. Cina. Innoptare Vatra Dornei.

Ziua 5:  Traseu Vatra Dornei – Rezervatia 12 Apostoli  - Pietrele Rosii ( Muntii Calimani ) – Satul Neagra Sarului

Mic dejun. Plecare din Vatra Dornei urmand drumul forestier ce urca catre Rezervatia Geologica „12 Apostoli„. Grupul de stanci ce formează rezervatia cuprinde grupuri megalitice cu forme  bizare: un mos cu barba, un urs cu capul plecat, silueta unei femei amintind de faimoasa Nefertiti etc. Stancile sunt rezultatul eroziunii aglomeratelor. Exista si legende conform carora pietrele au fost sculptate de catre stramosii nostrii daci. Dar…..povestea o veti afla de-a lungul traseului. Dupa un pranz picnic pe traseu vom incepe coborarea catre cealalta parte a muntelui, spre satul Neagra Sarului. Odata ajunsi vom fi preluati de masini pentru retur in Vatra Dornei. Cina. Innoptare Vatra Dornei.
www.calimani.ro

Ziua 6: Traseu Satul Neagra Sarului  – Vf. Retitis ( 2022 m )

Dupa micul dejun ne vom reintoarce in satul Neagra Sarului pentru a lua caii.  Vom urma apoi un vechi drum minier pentru a intra in Parcul National Calimani. In aceasta zona avem sansa de a vedea viata salbatica – ursul brun, lincsul, caprioare sau porci mistreti. Peisajele sunt ireale, de jur imprejur vom fi inconjurati de varfurile Pietrosu (2102 m), Negoiu (2081m), Pietricelu (1993m), Calimanu Cerbului (2013m) si Retitis (2022m). Spre seara ajungem la statia meteorologica locala, in apropierea Vf. Retitis unde vom innopta. Cina. Innoptare.

Ziua 7: Traseu Vf. Retitis (2022m) – Vatra Dornei

Dupa micul dejun vom cobora pe trasee de munte inguste catre Vatra Dornei. Vom lua un pranz picnic pe traseu. Sosire Vatra Dornei. Cina. Innoptare.

Ziua 8:

Mic dejun. Check-out. Transfer aeroport International Cluj pentru zborul de destinatie.

Final tur.

 

pietrele doamnei 1 187x250 Tur Calare Bucovina

 

Pachetul include:
Cazare 5 nopti la Peniunea Dornelor
Cazare 1 noapte Cabana Rarau
Cazare 1 noapte Statia Meteorologica Retitis
Pensiune completa (pranz tip picnic) – mic dejun, pranz si cina (bauturi excluse)
Tur calarie zilnic conform descriere
Transfer aeroport Cluj – Vatra Dornei – aeroport Cluj (pentru preluare din Bucuresti se percepe o extra taxa de 100 euro/tur.retur)
Ghid profesional acreditat FER pe toata durata turului (engleza)
Masina de asistenta (persoanele care nu calaresc pot merge pe masina de asistenta)

Pachetul exclude:
Echipamente calarie
Orice alte servicii fata de cele mentionate in descriere

Detalii:

Trasee si timing

Traseele de calarie sunt prestabilite, putind suferi modificari numai orele de incepere – datorita conditiilor meteo sau a altor factori neprevazuti.

Imbracaminte / Echipamente

Incaltaminte si pantaloni potriviti – va sfatuim sa purtati pantaloni specifici de calarie (nu blugi denim). Se recomanda folosirea manusilor. De asemenea este recomandabil sa dispuneti si de jachete de ploaie (pelerine).

Rase Cai

Caii pe care ii folosim sunt din rasele Friesian, Hutul, Ghidran si Shaghia Arab.
Sunt folosite sei tip Englezesc sau Western.

FAQ:

Experienta in calarie

Experienta in calarie obligatoriu (recomandabil sa luati niste ore de calarie inaintea acestui tur). Va rugam ca de-a lungul turului sa respectati intru totul instructiunile pe care le veti primi de la Ghidul dvs. In cazul in care nu intelegi va rugam insistent sa solicitati clarificarile necesare. Ghidul dvs.va dicta perioadele de pauza. Orice participant care se va comporta intr-o maniera care poate provoca un accident va fi eliminat din tur.

Asigurare

Este recomandat ca toti clientii sa incheie asigurare de accident . Agentia Sis Travel nu poate fi in nici un fel responsabila pentru accidente sau ranirea participantilor. Va sfatuim de asemenea sa beneficiati si de asigurare de anulare a calatoriei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pret: 900 EURO/persoana/double