Indochina

indochina

Există o magie despre Cambodgia ce arunca o vraja peste multi dintre cei care viziteaza acest regat fermecator. Inaltandu-se catre taramul zeilor ca mama a tuturor templelor, Angkor Wat, este o fuziune spectaculoasa de simbolism, simetrie si spiritualitate. Coborind in iad Tuol Sleng ajungi fata in fata cu masina de ucis a Kmerilor Rosii.

Bine ati venit in enigma Cambodgia: o tara cu o istorie pe cat de inspiranta pe atat de deprimanta, un loc in care viitorul asteapta sa ia o forma.

Anii de frica si dispret au ramas in urma si Angkor este o data mai mult simbol al natiunii, loc de intilnire al pelerinilor din intreaga lume. Pacea a ajuns pe acest pamant frumos, ruinat dupa trei decenii de razboi, si poporul cambodgian si-a deschis bratele catre lume. Turismul este inca in dezvoltare, o calatorie aici ramanand o aventura la fel de mult ca o sarbatoare.

Cambodgia contemporana este statul succesor al Imperiului Khmer, care, in perioada de Angkor, a condus o mare parte din ceea ce este acum Laos, Thailanda si Vietnam. Ramasitele acestui imperiu pot fi vazute in irealele temple din Angkor, monumente fara rival ca dimensiune si maretie in sud-estul Asiei. Prima privire a calatorului catre Angkor Wat, ultima expresie a geniului Khmer, este pur si simplu uimitoare , putind fi egalata doar de cateva alte minuni ale lumii ca Machu Picchu sau Petra.

Cambodgia – plaje la fel de frumoase ca in Thailanda, dar fara valul turistic; salbaticie neatinsa ca in Laos dar mult mai putin explorata; bucatarie fel de subtila ca in Vietnam, dar inca asteptand sa fie descoperita, si temple ce pun Birmania si Indonezia in umbra. Aceasta este inima Asiei de Sud, cu tot ceea ce are de oferit aceasta regiunea ambalata intr-o tara de dimensiunea unei muste.

Daca doar v-ati gandit sa va petreceti o saptamina in Cambodgia, este momentul sa o faceti.

Intins pe partea de est a peninsulei Indochina, Vietnam-ul este o fasie de pamant in forma literei “S”. Frontiera cu China este la nord, Laos si Cambodgia la vest, Marea de Est la est si Oceanul Pacific la est si sud.

 

Bine ati venit intr-o lume in care culorile sunt mai vii, peisajele sunt mai indraznete, zona de coasta  mai dramatica, unde istoria este mai convingatoare, unde gusturile sunt divine, unde viata este traita intr-o linie mai rapida. Aceasta lume este Vietnam-ul, cele mai recent dragon al Asiei trezit din somnul sau.
Natura a binecuvantat Vietnam-ul cu o recolta bogata de munti, o zona de coasta impresionanta si campuri de orez radiante. Vietnam-ul este un tunet. In inima tarii, oamenii cu palarii conice inca cultiva domeniile lor, copii alearga dupa bivoli de-a lungul cararilor de tara si multi isi duc traiul pe pante de-o inclinatia imposibila.

Vietnam-ul este o natiune de optimisti ce a rezistat razboi dupa razboi, a supravietuit comunismului si colonialismului, si este intr-o continua dezvoltare a capitalismului. Inversunati protectori ai independentei si suveranitatii lor, vietnamezii intimpina cu gratie primitoare strainii ce vin in calitate de invitati , nu de cuceritori.

Vietnam-ul le are pe toate – viziteaza-l asteptand neasteptatul, fii gata pentru o aventura la fel de mult ca pentru o vacanta si Vietnam-ul ti le va oferi.

 

myanmar 250x169 Indochina