Kenya

kenya great migration

Campiile nesfarsite din estul Africii sunt decorul perfect pentru cel mai grandios spectacol al vietii salbatice .. migratia anuala a 1500000 antilope gnu . Din intinderile vaste ale parcului Serengeti pana la dealurile din Masai Mara peste 1,4 milioane de gnu si 200.000 de zebre si gazele, urmarite de marii pradatori ai Africii, migreaza in sensul acelor de ceasornic peste 1800 mile in fiecare an in cautarea ierbii coapte de dupa ploaie.

Nu exista o data de inceput sau sfarsit a migratiei gnu. Este viata, este un pelerinaj nesfarsit, o permanentńÉ cautare de hrana si apa. Inceput este doar in momentul nasterii. Aproape 400000 de pui de gnu se nasc intr-o perioada de sase saptamani, ¬†intre sfarsitul lunii ianuarie si mijlocul lunii martie.

Rezervatia Masai Mara este cea mai renumita rezervatie de animale salbatice din Kenya. Totul despre acest loc este remarcabil. Viata salbatica abunda. Climatul este bland, rareori prea cald cu precipitatii raspandite de-a lungul anului. Ploaia, atunci cand cade , aproape intotdeauna alege dupa-amiaza tarziu sau noaptea.
Intre iulie si octombrie, atunci cand migratia gnu este la apogeu senzatiile din Masai Mara sunt de neegalat. Masai Mara este una dintre cele mai bune rezervatii de game drive-uri,  unde puteti descoperi un adevarat Discovery Channel, un paradis pentru vizualizarea de tot felul de animale pe o raza de cinci mile: o familie de lei poate fi reperata gata sa prinda o gazela, un ghepard si puiul sau dormind pe o stanca, o pereche de struti in plimbare prin savana sau nasterea unei antilope.

Rezervatia Masai Mara se afla la aproximativ 270 km de la Nairobi si masoara aproximativ 1510 kmp. Comunitatile Masai locuiesc in afara rezervatiei, dar secolele de asociere stransa cu viata salbatica au dus la crearea unei relatii aproape simbiotice in care fauna salbatica si oamenii traiesc in pace unul cu celalalt. Primul contact cu aceasta minune a lumii iti taie rasuflarea.

Combinatia dintre un climat bland, splendorile pitoresti si numarul imens de animale salbatice fac din rezervatia Masai Mara unul din cele mai populare locuri din Kenya.

 

masai mara sunset 250x187 Kenya