Best of Transylvania (Tur motocicleta)

Sibiu Piata Mare

Ruta: Cluj Napoca – Turda – Medias – Sibiu – Sibiel – TRANSFAGARASAN – Fagaras – Bran – Brasov – Sighisoara – Bistrita – Borgo Pass – Sighetu Marmatiei – Sapanta – Baia Mare – Cluj Napoca
Durata: 7 zile / 6 nopti
Distanta : 1375 km / 852 mile
Perioada favorabila: Mai – Septembrie

Date plecare:

Nivel de dificultate: intermediar

 


Ziua 1: Cluj – Turda (aprox. 60 km/37 mile – 1 ora de condus)

Bine ati venit! Ghidul nostru insotitor – un motociclist entuziast, 100% ardelean va va intimpina in aeroportul din Cluj Napoca. Oras cu atmosfera medievala, unul din cele mai vechi asezaminte din Transilvania, datind din perioada romana, Cluj-ul va va impresiona prin frumoasa arhitectura veche. Dupa un scurt tur de oras va vom imbia la un pranz traditional. Din Cluj plecam catre Turda, un mic oras fondat de romani sub numele de Potaissa. Pregatiti-va sa coborati in inima celei mai mari mine de sare din tara – Salina Turda.
Cazare hotel 4* Turda. Innoptare Turda.

* Optional: Va invitam sa participati la “Ritualul de ucidere a mortilor vii”. Acesta are loc intr-o crama decorata in stil rustic transilvanean. Realizat in conformitate cu ritualurile vechi de inmormantare din Transilvania, evenimentul doreste sa dezvaluie faptul ca Transilvania, si de fapt intreaga Romanie , nu a avut cunostinta de existenta vampirilor pana cand Bram Stocker a scris celebrul sau roman Dracula.

Ziua 2: Turda – Medias – Sibiu – Sibiel (aprox. 195 km/121 mile – 4 ore de condus)

Mic dejun. Dimineata plecam catre incantatorul oras Medias, cu centrul sau medieval in care veti face cunostinta cu un artist unic, singurul care utilizeaza panza de paianjen pentru picturile sale. Continuam apoi calatoria catre Sibiu – Capitala Culturala Europeana in anul 2007. Cetatea Sibiului a fost intotdeauna centrul minoritatii germane din Romania, inca din timpurile medievale, si este unul din cele mai frumoase orase ale tarii. Contine cea mai mare concentrare de atractii turistice din Romania. Puteti vizita unul din punctele sale de atractie – Muzeul Satului Astra – o expozitie in aer liber de asezari taranesti ce ofera o imagine completa asupra arhitecturii rurale din Romania.
Cazare in orasul traditional sasesc Sibiel. Innoptare Sibiel.

Ziua 3: Sibiel – TRANSFAGARASAN – Fagaras – Bran – Brasov ( aprox. 210 km/130 mile – 4 ore de condus)

Mic dejun. Plecare spre Transfagarasan – unul din cele mai inguste si provocatoare drumuri pentru motociclisti din Europa (Transfagarasanul are o inaltime de 6800 m). Construit intre anii 1970 si 1974 ca traseu militar, de catre dictatorul comunist Nicolae Ceausescu, drumul serpuieste pana in cele mai inalte culmi al muntilor Carpati. Ne continuam apoi calatoria catre Bran, unde puteti vizita simbolul Transilvaniei – Castelul Bran. Numit pe nedrept castelul lui Dracula, castelul Bran isi datoreaza faima atat datorita farmecului sau unic, cat si a faimei create in jurul sau de Bram Stocker. Fosta cetate de paza pe un drum comercial, castelul Bran dateaza din 1377.  In anul 1920 Regina Maria, nepoata Reginei Victoria a Marii Britanii a transformat castelul intr-o frumoasa resedinta de vara. Aproape de castel exista un altar, sapat in munte, ce adaposteste inima acesteia.
Va recomandam un pranz la Bran – o adevarata experienta culinara, cu degustare de branzeturi locale (cele afumate in scoarta de pin sunt delicioase).
Vom continua apoi calatoria catre Rasnov, pentru a vizita Cetatea Taranesca de aici. De sus din cetate, de pe varful dealului veti descoperi o panorama unica asupra pamantului Transilvaniei. Cetatea Rasnov-ului este cea mai bine conservata fortificatie din Transilvania dar si cea mai mare din Europa de Est, fiind atestata documentar in secolul al 13-lea.
Spre seara vom pleca catre Brasov. Cazare si innoptare in Brasov (hotel 3*).

Ziua 4: Brasov – Sighisoara (aprox. 150 km/ 93 mile – 3 ore de condus)

Astazi vom explora Brasov-ul – un oras medieval ce a jucat un rol important in istoria Romaniei. Este unul din cele mai bine conservate orase medievale din Romania, 3 sferturi din acesta fiind inconjurat de munti.  Veti putea vizita unul din faimoasele repere ale orasului – Biserica Neagra – cel mai mare edificiu in stil gotic din sudul Europei, datand in secolul al 14-lea. Numit initial Biserica Sfanta Maria, edificiul isi schimba numele dupa incendiul devastator din 1689 care-i innegreste toti peretii. Adaposteste cel mai mare clopot din tara, dar si o colectie impresionanta de covoare orientale datand din secolele al 15-lea si al 18-lea.
Parasim Brasov-ul pentru a ne continua calatoria catre cetatea medievala Sighisoara. Fondata de sasi in secolul al 12-lea, Sighisoara inca este una din cele mai frumoasa cetati medivale locuite din Europa, patrimoniu UNESCO. Sighisoara este, de altfel, si locul in care s-a nascut domnitorul Vlad Tepes, cunoscut sub numele de Dracula.
Cazare si innoptare in Sighisoara (hotel 3*).

* Optional: Puteti beneficia de o experienta unica – o plimbare cu elicopterul deasupra Castelului Bran.

Ziua 5: Sighisoara – Bistrita – Borgo Pass (aprox. 200 km/124 mile – 4 ore de condus)

Scufundati-va in atmosfera medievala vizitand atractiile cetatii Sighisoara – Turnul cu Ceas construit in 1360, in partea de sus a dealului Cetatii, ce gazduieste un muzeu si ofera o priveliste superba asupra cetatii medievale, Sala de tortura, Colectia medievala de arme, Scarile acoperite, Biserica de pe deal.
Calatoria noastra continua catre orasul Bistrita.  Veti face cunostinta cu un caracter unic – Misiuga, Baronul lui Dracula. El va va intimpina din turnul sau batut de vanturi – Turnul Dogarilor. Pentru a va testa curajul vizitati sicriul lui Dracula din temnita castelului.
Cazare si innoptare la Bistrita (hotel 3*).

Ziua 6: Borgo Pass – Sacel – Sighetu Marmatiei – Barsana (aprox. 210 km/130 mile – 4 ore de condus)

Astazi veti explora magia traditionala a tinutului maramuresean renumit pentru sculpturile in lemn. Vom traversa pitorescul sat Sacel unde puteti vizita magazinul unui renumit mestesugar in lemn. Ne vom indrepta apoi spre Manastirea Barsana – una din cele mai inalte constructii din lemn din Europa, asezata intr-un superb cadru natural pe malul raului Iza.
Cazare si innoptare in Barsana (pensiune locala).

Ziua 7: Barsana – Sapanta – Baia Mare – Cluj Napoca (aprox. 350 km/217 mile – 6 ore de condus)

Dimineata vom pleca catre Sapanta unde puteti vizita renumitul Cimitir Vesel, numit asa datorita placilor comemorative pictate in culori vii, ce nareaza biografia celui decedat. Imaginile sunt insotite de lirica, de scurte strofe ritmate.
Calatoria noastra continua catre Baia Mare, orasul capitala al judetului Maramures, situat la poalele Carpatilor Orientali, unul din cele mai importante centre urbane din nordul Romaniei.
Cu o multime de amintiri frumoase si, cu siguranta cu o unda de regret, ne indreptam catre Cluj Napoca, locul unde a inceput dar se si sfarseste calatoria noastra.

Final tur

 

Pachetul include:
~ cazare 1 noapte in hotel 4*, 3 nopti in hotel 3* si 1 noapte in pensiune;
~ mic dejun zilnic;
~ ghid motociclist vorbitor de limba engleza;
~ harti rute zilnice.

Pachetul exclude:
~ transport: puteti veni cu motocicleta proprie sau puteti inchiria (detalii in oferta)
~ combustibil;
~ taxe de drum;
~ intrari la obiective;
~ mese (altele decat cele mentionate);
~ echipament motocicleta – inclusiv casca.

Inchiriere motociclete ” BEST OF TRANSYLVANIA”

http://www.motorcycle-tours.travel/bmw-motorcycle-rental-europe.html

 

 

 

 

 

 

Tarif: 989 euro/persoana/double